0
0

No products in the cart.

[:el]

Φλοριζίνη: Ένα μήλο την ημέρα κάνει τη παχυσαρκία πέρα ?

Η Φλοριζίνη (Phlorizin) είναι ένας γλυκοζίτης. Ανήκει στην ομάδα των φλαβονοειδών. Είναι ένας ανταγωνιστικός αναστολέας της νεφρικής μεταφοράς γλυκόζης, που εμφανίζεται εκ φύσεως σε ορισμένα φυτά. Βρίσκεται στο φλοιό της αχλαδιάς , σε μηλιές, κερασιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα. Πέραν της γενικής ιδέας λοιπόν αυτή είναι και μία εξήγηση για τη γνωστή αντιληψη του μήλου σαν σύμβολο δίαιτας και υγείας.

Σχετική εικόνα

Από την απομόνωσή του από το φλοιό της μηλιάς πριν από 180 χρόνια, έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί στην ιατρική καθώς, οι περισσότερες μελέτες αποκάλυψαν την αντι-διαβητική της δράση. Επιπλέον, μερικές μελέτες ανέφεραν τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του δραστηριότητες.

Ένας από τους κύριους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συνδέονται με την παχυσαρκία είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έρευνες έδειξαν ότι η συμπληρωματική λήψη φλοριζίνης βελτιώνει όχι μόνο το διαβητικό προφίλ, αλλά και την παχυσαρκία που προκαλείται από διατροφή υψηλή σε λιπαρά. Επιπλέον, η δράση κατά της παχυσαρκίας της φλοριζίνης είναι στενά συνδεδεμένη με την αντιφλεγμονώδη δράση της και τη μειωμένη έκκριση αδιποκινών και συσσώρευση κολλαγόνου. Ανακουφίζει επίσης τη μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο. Συνολικά, τα ευρήματα δείχνουν ότι η φλοριζίνη μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη της παχυσαρκίας καθώς και του διαβήτη.