0
0

No products in the cart.

[:el]

Να φάω βραδινό ή θα παχύνω;

«Πάλι ξέχασα να πάρω φαγητό στη δουλειά» «Δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα με το διάβασμα των παιδιών και έμεινα νηστική» «Σήμερα είχα τόση δουλειά που ξέχασα να φάω» «Με τόσο άγχος σήμερα που να σκεφτώ και το φαγητό» «Καλύτερα να μη φάω τίποτα μήπως χάσω και κανένα κιλό»

Αυτές οι εκφράσεις συνήθως συνοδεύονται με πείνα, ανεξέλεγκτη πείνα…. Και θες να τα φας όλα! και μπορείς να τα φας όλα! και το χειρότερο; Τρως ασταμάτητα!!! Έρχεται τότε το βράδυ, που γυρνάς από τη δουλειά, που κοιμίζεις τα παιδιά, που το άγχος της ημέρας πηγαίνει περίπατο, που έχει φτάσει το στομάχι στην πλάτη,  όπως συνηθίζει να λέει ο Ελληνικός λαός. Και ξεκινάς να τρως… και πώς να χορτάσεις με ένα τοστ και μια σαλάτα που λένε αυτοί οι διαιτολόγοι; Ακόμα πιο αδιανόητο, πώς να χορτάσεις με ένα γιαούρτι με βρώμη και σταφίδες και αμύγδαλα και τρέχα γύρευε!!!! Αφού φας λοιπόν το βραδινό σου, δεν έχεις χορτάσει (και πολύ λογικό είναι), συνεχίζεις να τρως και το μεσημεριανό σου (που δεν έφαγες για κάποιον λόγο από αυτούς που αναφέραμε). Έπειτα τρως και το λαχταριστό γλυκό σου (που δεν πρόλαβες ούτε αυτό να το σκεφτείς όλη μέρα). Τέλος επειδή προφανώς έχεις σκάσει από όλα αυτά, πίνεις και ένα αναψυκτικό γιατί θεωρείς ότι θα σε ξεφουσκώσει!!! Το αποτέλεσμα εκρηκτικό! Τόσες θερμίδες σε ένα γεύμα! Συνυπολόγισες και τις θερμίδες του ολοήμερου τσιμπολογήματος;;; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κατανάλωση ολοκληρωμένων γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, επ’ ουδενί δε σημαίνει ότι δεν τσιμπολογάς ότι βρεθεί μπροστά σου, συνήθως χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι! Και κάπως έτσι βγαίνει το εξής απλό συμπέρασμα που υποστηρίζουν πολλοί: ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΠΑΧΑΙΝΕΙ Ας σοβαρευτούμε… Το βραδινό είναι ένα γεύμα σαν όλα τα άλλα. Ασφαλώς και το βραδινό δεν παχαίνει όταν βρίσκεται σε συμφωνία με το ημερήσιο ενεργειακό ισοζύγιο. Είναι προφανές ότι όταν στερούμε στον οργανισμό μας την τροφή, εκείνος θα αντιδράσει με απληστία!! Να θυμάσαι…

  • Να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα όπου κι αν βρίσκεσαι. Σε γεμίζουν ενέργεια για να είσαι αποδοτικός, αλλά και θρεπτικά συστατικά για να είσαι ανθεκτικός! Βάλε υπενθύμιση στο κινητό, post it στο γραφείο αν χρειαστεί!
  • Να παίρνεις πάντα μαζί σου το ταπεράκι σου, το σνακ σου, τα φρούτα σου! Οι δικαιολογίες κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν.
  • Αν δεν οργανωθείς, θα δυσκολευτείς να τηρήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.
  • Να ενυδατώνεις τακτικά τον οργανισμό σου γιατί πολλές φορές δεν πεινάς, διψάς!!!
Αν το πιστέψεις, θα το κάνεις!!!  Δίνουμε τροφή στον εγκέφαλο μας για να μπορέσει να συνεργαστεί!!!!!!!

Sourche: https://www.nutritheories.gr/peri-diatrofis/%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CF%89-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%AE-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%8D%CE%BD%CF%89?fbclid=IwAR1nOTIq_79cadNaxvnHY3CFDWzSCAL0fZFYM1V7EBMu48zeNfABswFNSvg

[:]