0
0

No products in the cart.

[:el]

Αν σταματήσουμε να καταναλώνουμε λιπαρές τροφές, θα σταματήσουμε να έχουμε σπυράκια; Τροφές που μπορούν να ανεβάσουν γρήγορα και κατακόρυφα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας, όπως λευκό ψωμί ή άλλες αμυλούχες τροφές (π.χ. πατάτες τηγανιτές) πρέπει να αποφεύγονται, γιατί μπορούν να οδηγήσουν σε έξαρση την ήδη υπάρχουσα ακμή. Μελέτες αποδεικνύουν ότι καταναλώνοντας τροφές και ποτά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια ή προϊόντα βρώμης μπορούμε να μειώσουμε την ακμή! Πώς συμβαίνει αυτό; Όταν καταναλώνουμε τροφές που ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα μας, τότε προκαλούμε φλεγμονή σε όλο μας το σώμα και προκαλούμε την έκκριση περισσότερου σμήγματος! Όπως έχουμε ήδη περιγράψει, τόσο η φλεγμονή όσο και η υπερβολική έκκριση σμήγματος οδηγούν σε ακμή!

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα «ερεθίζουν» την ακμή; Παρότι πρόκειται για τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πιθανό οι ορμόνες που περιέχουν να οδηγήσουν σε έξαρση την ακμή. Πώς γίνεται αυτό; Οι ορμόνες προκαλούν φλεγμονή σε όλο μας το σώμα, η φλεγμονή μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και έτσι να προκληθεί ακμή ή να «ερεθιστεί» περισσότερο η ήδη υπάρχουσα ακμή21,22.

Ας μην ξεχνάμε: Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής απαιτεί συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας μας και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή! Τι μπορεί λοιπόν να σημαίνουν όλες αυτές οι διατροφικές παρεμβάσεις για τους ανθρώπους με ακμή; Η παρέμφαση στη διατροφή είναι το λιθαράκι που οι ίδιοι μπορούμε να προσθέσουμε στη συνολική προσπάθεια καταπολέμησης της ακμής! Ας αποφεύγουμε τις τροφές και τα ποτά που προκαλούν εξάρσεις στην ακμή μας, ας ακολουθήσουμε μια διατροφή χαμηλών λιπαρών που μαζί με τις προτεινόμενες θεραπείες και φροντίδα θα οδηγήσουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα!

 

Πηγή: https://pharmaserve.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%AE/

[:]